Minusl
m5

MinusL lactosevrije koemelkproducten!

MinusL is het merk van lactosevrije* koemelkproducten. Normaal gesproken wordt lactose (melksuiker) in het menselijk lichaam gesplitst in de twee bestandsdelen glucose en galactose. Bij MinusL koemelkproducten is de lactose vooraf al gesplitst. Er blijft slechts een restpercentage lactose van minder dan 0,1g per 100 g melk over. Hierdoor is MinusL prima te verdragen door mensen met een lactose-intolerantie.

MinusL = echte koemelk en dat proef je!

Over smaak valt niet te twisten maar dat echte koemelk een compleet andere smaakbeleving heeft dan bijvoorbeeld melk op basis van soja durven we wel te stellen. Echte koemelk is gewoon lekker(der)!

MinusL = natuurlijke calcium!

Koemelk bevat van nature calcium. Het is een gegeven dat natuurlijke calcium betere door het menselijk lichaam wordt opgenomen dan de calcium die later is toegevoegd aan melk. Door het gebruik van MinusL lactosevrije* koemelkproducten is het ook voor mensen met een lactose-intolerantie mogelijk om de dagelijkse hoeveelheid benodigde calcium op te nemen. Bovendien krijgt u ook alle natuurlijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen van gezonde koemelk binnen.

MinusL = voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zuivel.

In de Œschijf van vijfı wordt melk voorgeschreven als belangrijke bron van vitamines en mineralen. Melk is de belangrijkste leverant van calcium. En deze calcium ­ zoals iedereen weet ­ hebben we nodig voor onder andere onderhoud en de bouw van sterke botten. Dagelijks wordt maar liefst het drinken van 450ml tot 650ml melk per persoon per dag aanbevolen door het Voedingscentrum.

MinusL = sinds 2005 verkrijgbaar in Nederland en al jaren bekend in Duitsland!

Sinds 2005 is MinusL in Nederland verkrijgbaar en in Duitsland is MinusL verkrijgbaar sinds 2003. 
In iedere Duitse supermarkt is MinusL te verkrijgen. Inmiddels bestaat het totale assortiment uit meer dan 80 verschillende producten.
In Nederland zijn ruim 36 verschillende MinusL lactosevrije koemelkproducten verkrijgbaar.